Zet zoekmachine vindbaarheid altijd aan!

Ondanks dat wij bij Vunique Media wel gewoon nieuwe opdrachten binnen kregen, waren wij online onvindbaar. Huh? Hoe kan dit? Een erg domme fout, die ons zeker niet nogmaals zal overkomen! Meer hierover in deze blog.

Je kent het misschien wel, de installatiewizard van WordPress. Je moet een titel, gebruikersnaam en e-mailadres doorgeven om een website te kunnen installeren. Ook staat helemaal onder aan de pagina de optie: ‘Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren’.

Toen we begonnen met het bouwen van onze eigen website (lees: 4 jaar geleden), wilden wij niet dat mensen al op onze website kwamen voordat hij helemaal af was. Dit is ook de reden dat wij tijdens de installatie dachten hey de optie ‘blokkeer zoekmachines’, ideaal!

Je kent het misschien wel, je begint aan iets maar ondertussen komen er 100 andere taken binnen gerold. In ons geval kwamen er verschillende opdrachten en werkzaamheden binnen, waardoor de focus voor onze eigen website eigenlijk steeds minder werd. Je wilt natuurlijk wel voor de volle 100% gaan voor je eigen klanten. Tussen alle werkzaamheden door, hebben wij onze eigen website in elkaar gezet. Wanneer de basis stond, geen seconde getwijfeld, hups online met de website! [Een website is inmiddels bij live-gang nooit echt helemaal 100% af].

Je raad het misschien al, de ‘blokkeer zoekmachine’ optie niet uitgezet. Ook niet meer aandacht! Naarmate wij eigenlijk steeds meer groeiden, kwamen wij tot de ontdekking ‘Hey, wij zijn helemaal niet zichtbaar in Google! Hoe kan dit?!’. Wel knap eigenlijk dat er toch ondanks dat wel gewoon klanten binnen kwamen via de website :-).

Dus onze tip: Laat altijd de optie ‘Blokkeer zoekmachines’ openstaan. OF noteer het ergens in je agenda dat je deze optie weer uitzet.

Wat doet de functie ‘Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren’? Deze optie blokkeert het indexeren van de website in verschillende zoekmachines, zodat je online onvindbaar bent. Benieuwd of je deze optie ook hebt aanstaan? Ga naar instellingen > lezen > ga naar Zoekmachine vindbaarheid. 

Een website laten ontwerpen bij Vunique Media?

In een vrijblijvend gesprek lichten we graag de mogelijkheden voor een website toe. Daarin kunnen we dan ook jouw wensen en eisen bespreken en hopelijk kunnen wij jou vanaf dat punt verder helpen.

Ben je net een nieuw bedrijfje gestart of heb je nieuwe visitekaartjes nodig in de huisstijl van jouw bedrijf? Wij ontwerpen en bedrukken graag jouw visitekaartje.

Promotiemateriaal nodig? Denk aan flyers, brochures of roll up banners. Wij realiseren het graag voor jouw bedrijf.

Meer uit je huidige website halen? Of een nieuwe website laten ontwerpen en realiseren? Dat kan allemaal bij ons!