Wat kun je met Google Analytics en de website?

Wat kun je met Google Analytics en de website?! Maak activiteiten op de website inzichtelijk met Google Analytics! Lees meer hierover in onze nieuwe blog. 

Allereerst: Google Analytics is een gratis product van Google. Met Google Analytics kun je al het verkeer en activiteiten op jouw website bijhouden en inzichtelijk maken. Je kunt o.a. inzichtelijk maken:

  • Wie bezoekt mijn website?
  • Waar komen de bezoekers vandaan?
  • Hoeveel bezoekers krijg ik per dag/week/maand?
  • Welke pagina’s worden het meest bekeken?

Wanneer je deze gegevens op de juiste manier inzet, kun je meer bereiken met de website. Google Analytics is erg uitgebreid, je kunt er zo ontzettend veel mee! Je kunt testen wat wel en niet werkt op de website. Maar ook kun je doelen instellen, bijvoorbeeld de ‘route’ naar een offerte aanvraag meten. Als je Google Analytics op de juiste manier gebruikt, kun je zo veel meer uit de website halen.

Heb je nog geen Google Analytics account? Maak een account aan via de originele Google Analytics pagina van Google. Volg de stappen via de Google Analytics stappenplanLet wel op: De activiteiten worden pas gemeten vanaf het moment dat je jouw Google Analytics account hebt gekoppeld aan de website. Het is dus belangrijk dat je niet te lang wacht!

Tijdens de ‘installatie’ krijg je een code die je moet toevoegen aan de website. De klanten die bij ons een website hebben laten maken, kunnen de code eenvoudig toevoegen op de website. Wanneer je bent ingelogd met jouw WordPress account op de website, ga je naar Divi > Thema opties > Intergratie > Voeg de code aan het blok ‘Voeg de code toe aan de < body > ( goed voor het traceren van codes als Google Analytics ).

Op de hoogte blijven van website tips? Volg ons op Facebook en volg onze website tips!

Een website laten ontwerpen bij Vunique Media?

In een vrijblijvend gesprek lichten we graag de mogelijkheden voor een website toe. Daarin kunnen we dan ook jouw wensen en eisen bespreken en hopelijk kunnen wij jou vanaf dat punt verder helpen.

Ben je net een nieuw bedrijfje gestart of heb je nieuwe visitekaartjes nodig in de huisstijl van jouw bedrijf? Wij ontwerpen en bedrukken graag jouw visitekaartje.

Promotiemateriaal nodig? Denk aan flyers, brochures of roll up banners. Wij realiseren het graag voor jouw bedrijf.

Meer uit je huidige website halen? Of een nieuwe website laten ontwerpen en realiseren? Dat kan allemaal bij ons!