Help, ik ontvang geen aanvragen via de website!

 

Is het bovenstaande herkenbaar? Heb je een website maar doet het helaas niks voor jou? Dan is deze blog wellicht interessant voor jou. 

Vaak komt het voor dat bedrijven een eigen website hebben, maar dat ze helaas geen nieuwe klanten binnen halen via de website. Dat is jammer, maar ook heel erg zonde! Soms heb je veel geïnvesteerd in een mooie website en het is natuurlijk zonde dat het helemaal niks voor je doet! Waarvoor heb je anders een website?!

Wij geven je graag een paar tips om de mogelijke redenen te achterhalen waarom jij geen nieuwe klanten binnenhaalt via de website.

Tip 1
Check of de contactformulieren op de website werken. Vul ‘m zelf eens in, komt het formulier aan in jouw inbox? Verloopt het invullen van het formulier soepel of moet je teveel velden invullen? Verplaats je eens in jouw doelgroep of zij dit als prettig ervaren.

Tip 2
Komen er überhaupt bezoekers op jouw website? Of zijn er te weinig bezoekers? Controleer of de website bezoekers heeft en of dit genoeg is om te kunnen meten. Er bestaan veel handige tools die dit voor je kunnen meten. Geen verstand hiervan? Schakel dan een professional in die dit voor je wilt installeren.

Tip 3
Wanneer je te weinig bezoekers ontvangt is het verstandig om eens te denken aan content marketing, SEO of betaald adverteren. Om zo bezoekers naar jouw website te krijgen.

Tip 4
Straalt de website genoeg vertrouwen uit? Werken alle linkjes wel op de website? Komt de inhoud van de pagina’s wel overeen met de titel?

Tip 5
Bekijk de website eens in de ogen van jouw doelgroep. Zou je dan zelf contact op willen nemen? Of wat zou je anders willen zien.. Verplaats je in de doelgroep! Test de website eens bij bekende en vraag om feedback.

 

Bekijk ook onze andere blogs eens voor meer tips!

 

Een website laten ontwerpen bij Vunique Media?

In een vrijblijvend gesprek lichten we graag de mogelijkheden voor een website toe. Daarin kunnen we dan ook jouw wensen en eisen bespreken en hopelijk kunnen wij jou vanaf dat punt verder helpen.

Ben je net een nieuw bedrijfje gestart of heb je nieuwe visitekaartjes nodig in de huisstijl van jouw bedrijf? Wij ontwerpen en bedrukken graag jouw visitekaartje.

Promotiemateriaal nodig? Denk aan flyers, brochures of roll up banners. Wij realiseren het graag voor jouw bedrijf.

Meer uit je huidige website halen? Of een nieuwe website laten ontwerpen en realiseren? Dat kan allemaal bij ons!