Digitale groei: Een robot die in mijn gebit een kies gaat boren? No thanks!

Gisteren waren wij aanwezig bij een van de ondernemersavonden van de Rabobank. Dit keer stond de ondernemersavond in het teken van digitale groei. We werden meegenomen door een kijkje in onze toekomst met de sprekers Marelle van Beerschoten en Richard van Hooijdonk. Maar ook door een robot, die ons begroette bij de ingang en door de ruimte ‘liep’.

Tijdens deze avond kregen we veel te horen en te zien hoe in de toekomst gebruik wordt gemaakt van robots en opgeslagen data. Denk aan; zelf rijdende auto’s, drones die pakketten gaan bezorgen of bij de tandarts waar een robot jouw kies staat te boren. Nou ik moet er heel eerlijk gezegd (nu) niet aandenken dat een robot mijn kies boort. Stel je voor dat hij er naast boort.. Au! We hebben nog even een filmpje hieronder bijgevoegd (van het kanaal van ‘Now the end begins’), om een beter beeld te geven :-)! Ja, in China hebben ze serieus al een robot tandarts gebouwd.

Nu lijkt dit allemaal heel ‘gek’ voor de meesten, nou in ieder geval wel voor ons! Maar het kan goed zijn dat over een aantal jaar (lees: 10 of 20) het allemaal wel heel normaal  is geworden. Bijzonder, toch?

Is dat wat wij echt willen? Robots die het ‘mensenwerk’ van beroepen als tandartsen gaan overnemen? Eigenlijk gebeurt het nu al en hebben wij niet zoveel keus. In de toekomst gaan we hier wel naar toe. Maar wat gaat er dan gebeuren met deze beroepen voor ons? Is er straks nog wel genoeg werk?

We gaan steeds meer naar digitaal. Papierwerk wordt al veel meer overgenomen door digitale bestanden. Toch maken langweg niet alle bedrijven gebruik van digitaal. Er zijn nog genoeg bedrijven, eigenlijk teveel, die met papierwerk werken. Het is natuurlijk ook een hele investering om je bedrijf om te zetten. Maar wat als je het niet doet? Hou je het dan als bedrijf nog wel vol op de markt? Of ben je straks te laat om nog om te schakelen. Goed om hier over na te denken en te beseffen dat zo’n investering toch wel nodig is en uiteindelijk een voordeel gaat hebben..

En dan nog alle opgeslagen data.. Er wordt zoveel data opgeslagen misschien wel zonder dat je het door hebt. Denk maar eens aan wanneer je naar de supermarkt gaat en tijdens het afrekenen je bonuskaart scant. Alle boodschappen staan genoteerd op de bonuskaart. Deze bonuskaart heb je online geregistreerd met jouw persoonlijke gegevens. Wat als die data met de zorgverzekering wordt gedeeld? Misschien heb je wel teveel gaatjes in de tanden door het eten van teveel suikers :-). Wordt dan je tandartsverzekering nog vergoed?!

Alles kan of wordt bijna wel in de gaten gehouden. Eng, niet? Of is dat juist goed? Als we een bericht krijgen op ons mobiel dat er iemand in de buurt onwel is geworden, dan kunnen wij hulp bieden. Het feit dat wij in de toekomst levens kunnen redden wanneer het lichaam data uitzendt. Dat zou dan toch heel mooi zijn?

Al met al was het een zeer interessante avond en heeft het ons een goede kijk gegeven op onze toekomst. Nu maar eens zien hoe de wereld eruit ziet over 10/20 jaar!

Een website laten ontwerpen bij Vunique Media?

In een vrijblijvend gesprek lichten we graag de mogelijkheden voor een website toe. Daarin kunnen we dan ook jouw wensen en eisen bespreken en hopelijk kunnen wij jou vanaf dat punt verder helpen.

Ben je net een nieuw bedrijfje gestart of heb je nieuwe visitekaartjes nodig in de huisstijl van jouw bedrijf? Wij ontwerpen en bedrukken graag jouw visitekaartje.

Promotiemateriaal nodig? Denk aan flyers, brochures of roll up banners. Wij realiseren het graag voor jouw bedrijf.

Meer uit je huidige website halen? Of een nieuwe website laten ontwerpen en realiseren? Dat kan allemaal bij ons!