5 gratis website tips voor het verbeteren van jouw website

 

De website is al een tijdje in de lucht maar verder gebeurt er eigenlijk niet zo veel. Herkenbaar? Wij geven je graag 5 gratis tips in deze blog.

Vaak ligt het erg voor de hand om als ondernemer zelf de website te gaan bouwen. Dit omdat er tegenwoordig zoveel eenvoudige tools bestaan om goedkoop/gratis een website in elkaar te klikken. Het feit dat er tools bestaan om een eigen website snel in elkaar klikken klopt! Maar levert deze website ook daadwerkelijk genoeg voor jouw bedrijf op? Haal je er uiteindelijk nieuwe contacten uit of doet de website helaas niet zoveel?

Doordat ondernemers zelf de website bouwen via de snelste en goedkoopste weg, lopen ze vaker klanten mis via de online weg. En dat is eigenlijk jammer! Een website hoeft niet super duur te zijn om het te laten werken, maar het is wel belangrijk dat het op de juiste manier wordt opgebouwd. 

Twijfel je of jouw website wel op de juiste manier is opgebouwd? Of ben je van plan om een website zelf te maken? Misschien heb je dan wat aan deze gratis tips:

 

tip 1
Voordat je de website gaat bouwen of laat bouwen is het belangrijk dat je je afvraagt wat de website voor jou moet doen. Wat moet het opleveren? Wat is het doel van de website?

tip 2
Zodra de hoofddoel van de website is geformuleerd, kun je verder. Maar wat nu? Nu is het natuurlijk belangrijk dat bezoekers ook daadwerkelijk jouw doel kunnen bereiken. Zorg er dan voor dat jouw hoofddoel meerdere malen op de website terugkomt.

tip 3
Zorg ervoor dat de website op mobiel goed leesbaar is. Vaak komen wij ze nog tegen; de niet-mobiel vriendelijke websites. Erg jammer, hierdoor loop je waarschijnlijk een groot deel van jouw doelgroep mis.

tip 4
De website moet een betrouwbare uitstraling hebben. Belangrijk hierin is bijvoorbeeld dat de huisstijl van het bedrijf goed wordt doorgevoerd. Dit zorgt voor herkenbaarheid en daardoor creëert het betrouwbaarheid voor de potentiële klant. Daarnaast kun je vertrouwen wekken door de website persoonlijker te maken, laat zien wie je bent en wat je doet. Plaats foto’s van jezelf of je teamleden op de website.

tip 5
Zorg dat contactgegevens altijd snel te vinden zijn op de website. Het beste is misschien nog wel om de contactgegevens ‘vast’ te maken aan de bovenkant van je website. Zodat bij het scrollen contactgegevens altijd in beeld zijn.

Zo dat waren de 5 gratis tip!

Kom je er nog niet uit na het lezen van deze tips? Of ben je er klaar mee om zelf nog verder te werken aan de website. Laat ons je dan helpen. Wij geven je graag een helder inzicht in de status van je huidige website. Heb je nog geen website? Dan helpen wij je graag bij het formuleren van heldere doelen voor je website.

Een website laten ontwerpen bij Vunique Media?

In een vrijblijvend gesprek lichten we graag de mogelijkheden voor een website toe. Daarin kunnen we dan ook jouw wensen en eisen bespreken en hopelijk kunnen wij jou vanaf dat punt verder helpen.

Ben je net een nieuw bedrijfje gestart of heb je nieuwe visitekaartjes nodig in de huisstijl van jouw bedrijf? Wij ontwerpen en bedrukken graag jouw visitekaartje.

Promotiemateriaal nodig? Denk aan flyers, brochures of roll up banners. Wij realiseren het graag voor jouw bedrijf.

Meer uit je huidige website halen? Of een nieuwe website laten ontwerpen en realiseren? Dat kan allemaal bij ons!